nedjelja, 2. travnja 2023.

Sea Cook

Sea Cook 🏴‍☠️

Nož inspiriran knjigom Otok s blagom predstavlja zanimljiv spoj funkcionalnosti i tematskog izgleda. Nož koji je dug 260 mm, visok 48 mm i ima debljinu od 2,1 mm, od čelika 80CrV2 uglični diferencijalno kaljen, idealan je za korištenje u kuhinji, a istovremeno može poslužiti i kao piratski nož.

Ručka noža izrađena je od fosilnog hrasta i roga jelena lopatara, što dodatno doprinosi tematskom izgledu. No, iako je ručka dizajnirana na tematski način, ona i dalje pruža dobro prianjanje i udobnost prilikom korištenja u kuhinji.

Ukratko, ovaj kuharski nož izrađen je s puno pažnje prema detaljima i pruža funkcionalnost i atraktivnost ujedno. Izvrsno bi se uklopio u kuhinje ljubitelja pomorskih tema ili kolekcionara noževa, dok bi istovremeno mogao biti zanimljiv i kao poklon.


ponedjeljak, 13. ožujka 2023.

Bunka 🔪 Prasac 🐗

Bunka nož s oštricom dužine 200 mm, visinom oštrice od 49 mm i debljinom od 2,3 mm je izvrstan izbor za sve kuhare i kuharice koji traže kvalitetan nož za pripremu hrane. Izrađen je od vrlo kvalitetnog čelika N690, što ga čini vrlo otpornim na habanje i daje mu izvrsnu oštrinu.

Ručka noža je izrađena od kombinacije oraha i fosilnog hrasta, što mu daje izuzetno atraktivan izgled i udobnost u ruci. Ručka je izuzetno izdržljiva i pruža odlično prianjanje, što znači da je nož siguran za korištenje.

Ukupna dužina noža je 350 mm, što ga čini pogodnim za korištenje u različitim kuhinjskim zadacima. Ovaj nož ima visinu oštrice koja mu omogućuje rezanje i sjeckanje različitih vrsta hrane, a istovremeno zadržava svoju oštrinu dugo vremena.

Bunka nož je tradicionalni japanski nož sličan Santoku nožu, ali ima nešto veću oštricu i manju zaobljenost. Ovo je izvrsna alternativa klasičnom kuharskom nožu i izvrsno se snalazi u različitim kuhinjskim zadacima.

Ukratko, Bunka nož s oštricom od 200 mm, visinom oštrice od 49 mm i debljinom od 2,3 mm je vrlo kvalitetan nož koji pruža izvrsne performanse u kuhinji. Izrađen od čelika N690 i sa ručkom od oraha i fosilnog hrasta, ovaj nož će trajati dugi niz godina i biti izvrstan izbor za svakog kuhara ili kuharicu koji traže visokokvalitetni alat za pripremu hrane.






četvrtak, 9. veljače 2023.

Pozoj 🔪 Gjuto


Dužina oštrice 185 mm
Visina oštrice 50 mm
Debljina 2,3 mm
Ukupna dužina 335 mm
Čelik N690

Ručka stabilizirana trula bukava i vintage micarda,
 stabilizaciju bukve odradio @Dejan Ivandić.